Geld en Financiën

Geldinning: incassobureau

Incassobureau: voor geld en een betere nachtrust

U start een onderneming of u heeft al een onderneming. U werkt hard, doet goede zaken maar uw bankrekening blijft (te) lang leeg. Ondanks allerlei beloften van klanten weigeren zij – of zijn ze (tijdelijk) niet in staat- geld over te maken. Menig onderneming kwam er al door in de problemen, zeker startende ondernemers zonder financiële buffer. Het inschakelen van een incassobureau is dan een optie. Een heel goede optie zelfs.

Goede optie

Er zijn voorbeelden te over. Bedrijven sluiten mooie, lucratieve deals en trekken alvast een flesje champagne open als beloning voor heel hard werken. Maar dan blijkt dat uw opdrachtgever niet op tijd betaalt. Ook niet na talloze telefoontjes en een aantal brieven. U zit met de handen in het haar, ligt er zelfs wakker van en merkt dat het ten koste gaat van het 'echte' werk. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Als u als ondernemer in die fase belandt of al beland bent, dan is het inschakelen van een incassobureau een meer dan goede optie. Behalve het feit dat zij achter uw geld aangaan, geeft het rust en kunt u zich weer concentreren op uw werkzaamheden.


Relatie

Ondanks die wetenschap, hikken toch nog steeds veel ondernemers aan tegen het inschakelen van een incassobureau. Ze vragen zich af wat het doet met de relatie met de klant. Zijn ze die kwijt? Dat kan, maar hoeft zeker niet. Steeds vaker, zo zeggen talloze Nederlandse ondernemers, houden klanten zich niet aan de opzegtermijn, beseffen ze zich niet eens dat er nog een nota open staat en betalen klanten pas – ja, echt! - als er een aanmaning of een incassobureau om de hoek komt. Bovendien: wat is een klant u waard als hij niet (tijdig) wil of kan betalen en u slapeloze nachten bezorgt? Het inschakelen van een incassobureau voorkomt die slapeloze nachten. Op transparante en eerlijke wijze zorgen zij ervoor dat debiteuren overgaan tot betalen. Namens u, zonder dat u er zelf nog wakker van hoeft te liggen. Het inschakelen van een incassobureau zorgt er behalve voor dat er geld binnenkomt ook voor dat u zich kunt blijven focussen op het 'echte' werk. Op het binnenhalen van nieuwe klanten, op het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Slapeloze nachten werken daar in elk geval niet aan mee. U kunt zich na het inschakelen van een incassobureau richten op de zaken die van uw onderneming een nóg betere onderneming maakt. 


Normaal

Het zelf bellen en het schrijven van een brief waarin u de klant verzoekt tot betaling over te gaan is normaal. Blijft betaling vervolgens uit, dan is het inschakelen van een incassobureau een logische stap. Het ontzorgt, haalt negatieve energie weg en is vaak goed voor de nachtrust en dus uw onderneming.

 

Tip: neem contact op met Huyer Deurwaarder & Incasso voor een incassobureau met verstand voor zaken.


Delen