Geld en Financiën

Schakel een incassobureau in voor het succesvol innen van betalingsachterstanden.

Om uw bloeiende onderneming lonend te houden, moet u betalingen voor uw producten of service innen. Helaas zijn niet alle klanten vlot van betalen. Tijd is geld voor u en uw bedrijf, waardoor het plegen van telefoontjes, het schrijven van aanmaningen een tijdrovende en geld verslindende bezigheid is. En hoe langer de betaling op zich laat wachten, hoe lastiger het wordt om deze te incasseren.

Als de betalingsverzoeken gewoonweg niet via de gewone gang van zaken te volbrengen zijn, of u heeft niet de tijd om achter de achterstallige betalingen aan te gaan, dan is het inschakelen van een incassobureau het beste alternatief. Het inhuren van zo’n instantie kan uw bedrijf helpen openstaande rekeningen op te eisen en in sommige gevallen de winst te verhogen door het toepassen van een boeteclausule.

Een incassobureau is altijd goed op de hoogte van de wet

Vandaag de dag zijn er eindeloze regels en wetten die van toepassing zijn op incasseren van achterstallige betalingen. Klanten die flink op de hoogte zijn, zullen niet nalaten zich in allerlei bochten te wringen om onder de betaling uit te komen. Ze zullen rechtszaken tegen u aanspannen, zodra ze de gelegenheid hebben. Daarom zijn deze bureaus goed op de hoogte van de incassowet en regelgeving in Nederland. Het zijn gelicenseerde bureaus die u in staat stellen de achterstallige betaling(en) terug te vorderen.

Dit soort instanties zijn bedreven met het innen van nog uitstaande betalingen, met het inhuren van deze instanties verhoogt u uw kansen om verschuldigde bedragen terug te vorderen. Uw doel is zorgeloos uw bedrijf draaiende te houden en een incassobureau kunt u daar prima bij helpen. Ze hebben goed getraind personeel in dienst en kennen het klappen van de zweep ? gebruiken professionele technieken waardoor er meer druk op de wanbetalers wordt uitgevoerd.

Mensen zijn geneigd bij een incasso toch sneller te betalen  

Door oplopende verschillende schulden krijgen wanbetalers een negatieve kredietregistratie, met als gevolg dat ze door deze registratie nergens meer terecht kunnen. Debiteuren treffen dikwijls een schikking via een incasso om zo verdere schade te voorkomen. Mocht het onverhoopt toch in de toekomst tot een rechtszaak komen door de gedegen administratie van het incassobureau, kunt u in de rechtbank aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om de schuldenaar te contacteren.

U geeft hiermee alle inzet en moeite aan die u gedaan heeft om de betalingsachterstand terug te vorderen. Zodra u gebruik maakt van een incassobureau zult u zien dat de betalingen vlotter verlopen. Sommige bureaus bieden extra opties om nog sneller uw geld te krijgen. Dit soort problemen uit handen geven aan deze instanties bespaart u geld, tijd en energie!


Delen